Havermout muffins.

Zoals jullie in mijn eerdere berichten hebben gelezen is havermout erg gezond en voedzaam. Veel verder dan een havermoutpapje maken kwam ik nog niet. Het leek me daarom leuk om een keer muffins ervan te maken. Op de website van Kiwi&zo kwam ik een goed recept tegen. Kiwi&zo is een leuke website van Lisette, die houdt van gezond & goedkoop koken, absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen.

Havermout muffins

Wat heb je nodig voor 10 muffins?

Een keukenmachine, een muffinblik of 10 papieren muffin vormpjes

  • 100 gram havermout
  • 1 banaan, in 3 stukken
  • 1 appel, in stukken met schil
  • 2 biologische eieren
  • theelepel baking soda
  • 15 gram walnoten, in kleine stukjes
  • 40 gram pure chocolade, in stukjes
  • Roomboter, om je muffinblik in te vetten

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200ΒΊC en vet het muffinblik in met roomboter.
  2. Doe de havermout in de keukenmachine en maal de havermout fijn, tot het meel is.
  3. Voeg de banaan, de appel, de eieren en de baking soda bij de havermout, en laat de machine nog heel even draaien.
  4. Voeg de chocolade en de walnoten toe aan het beslag en laat weer heel even draaien. Nu is je muffin deeg klaar.
  5. Schep het beslag in het muffinblik, zorg dat ze ongeveer voor 3/4 vol zijn.
  6. Zet de muffins in de oven en haal ze er na 25 minuten uit. Laat ze ongeveer nog 15 minuten afkoelen, voordat je ze uit hun vorm haalt.

Geniet ervan!